JUST NU - TA 3 POSTERS, BETALA för 2!

6 för 4 osv. Gäller t.o.m 20/1. Rabatten dras av direkt i kassan.

JUST NU - TA 3 POSTERS, BETALA för 2!

6 för 4 osv. Gäller t.o.m 20/1. Rabatten dras av direkt i kassan.

Stora tavlor och posters

Många undrar vilken den bästa placeringen för stora tavlor är. Det finns inget direkt svar, men det man kan säga är att en stor tavla ger ett lugnare intryck än flera små. Där du vill skapa lugn och tydlighet som tex över soffan i vardagsrummet, kan en stor tavla i 70x100 cm i liggande format passa bra. Ett annat ställe är över sängen i sovrummet, där man eftersträvar lugn och harmoni. Att utgå ifrån en enda stor tavla i ett rum som får ta extra plats och sedan addera små tavlor skapar dynamik och det blir intressantare än tavlor i samma storlek på en vägg. Men allt handlar om rummet och ytan, det är därifrån du måste utgå.

 

Hur hänger jag tavlorna?

Att hänga tavlor, generellt, men stora tavlor specifikt är en konst i sig. För att motiven med de valda ramarna ska komma till sin rätt, behöver du tänka dig för ett extra varv innan du börjar. Vanliga misstag är att hänga tavlorna för högt, särskilt när det gäller stora tavlor och att man hänger dem för glest, när det gäller mindre tavlor. Ska du arrangera en snygg tavelvägg så är det bästa tipset att du mäter noga och att du håller samma avstånd mellan tavlorna för ett enhetligt intryck.

Stora tavlor hänger man generellt längst ner i en tavelvägg och mindre tavlor längre upp. Man kan tänka tungt (stort) i botten och lätt (smått) i toppen.

Ska du hänga tavlor på en vägg med normal takhöjd, 2.40 cm så räkna med en mittlinje som ligger lite över mitten på väggen – dvs runt 1,30-1.40 cm. Men handlar det om att hänga tavlor över tex en soffa eller ett sideboard så behöver man utgå ifrån möbeln i första hand. På en byrå kan det vara fint och intressant att blanda hängda tavlor på väggen med lutade på byrån. Här kan en lampa eller prydnadssak addera en form eller känsla som förhöjer det hela.

 

Tips - lägg ut tavlorna på golvet först

Att först lägga ut tavlorna på golvet är att rekommendera. Markera ytan med maskeringstejp och arbeta sedan inom markeringen. Att ta bilder på tavelväggen i mobilen och sedan jämföra de olika bilderna är också bra. På bild ser man allt med lite andra ögon och kan lättare se om man ska justera något. Ett annat sätt är att klippa ut tavlornas storlek i papper och sedan fästa dem på väggen med häftmassa. När du är nöjd så spikar du direkt i pappret och hänger upp tavlan.

 

Stora Tavlor Exempel

 

Exempel på en stor tavla i 70*100 flankerad av två stycken 50*70 cm tavlor.

Vill du ha tips på mallar för tavelväggar så har vi en hel sida för det här, välkommen!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information