VARMA CHOKLADBAKELSER
En perfekt och enkel efterrätt - älskad av alla!
Under det hårda täcket av marshmallows gömmer sig en sjö av choklad.
INGREDIENSER (4 pers):
50 g choklad (70% kakaohalt)
50 g smör
½ dl socker
1 ägg
½ dl vetemjöl
¼ tsk bakpulver
½ msk kakao
ca 30 g vit choklad
4–6 stora marshmallows
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och rör ner hackad, mörk choklad, så att även det smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en skål. Häll chokladsmöret i äggvispet och sikta ner de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Dela upp smeten i fyra ugnsfasta portionsskålar. Tryck ner bitar av vit choklad. Dela varje marshmallow i två och toppa varje skål med dem. Grädda bakelserna i ugnen till chokladsmeten är fast i kanterna och toppen av marshmallows är gyllenbrun. Det tar cirka 10 minuter. Servera varm, tillsammans med hallon och valfri glass.
Recept: Christin Alvesund Schedvins @alvesunds
Foto: Erika Stenlund