5 tips på kreativa tavelupphängningar

En tavelvägg är en utmärkt plats för saker med affektionsvärde. Genom att tillföra ett handavtryck, ett skivomslag, eller ett fotografi du gillar - skapar du något unikt och personligt. Här får du fem annorlunda idéer på upphängningar av tavlor för dina väggar.

 

TAVELKLUSTER

Ett sätt att hänga tavlor är att hänga dem omlott i trådar i olika avstånd från en tavellist i taket. Tillsammans bildar tavlorna ett kluster och blir till ett eget verk. (se illustration ovan)

 

ATELJÈSÄTTET

Blanda hängande och stående tavlor på väggar, golv och byråer. Att ställa tavlor omlott lutade mot väggen längs golvet ger intrycket av ett rum i pågående förändring, att allt inte är helt färdigt. En skön känsla av skapande som ofta återfinns i en konstnärsateljé.

 

Tavlor som tillsammans bildar en form. Illustration: Erika/Arty Swede

 

ETT KONSTVERK AV ALLA


Att hänga ramarna dikt an och skippa avståndet mellan tavlorna så att de tillsammans bildar en form, är ett kreativt och roligt grepp. På så sätt kan tavelväggen få växa i takt med att nya alster adderas till samlingen. Ramar i få färger och motiv som går i samma skala håller ihop det hela.

 

DYNAMISKA NIVÅER

Ställ upp travar av böcker längs golvlisten och placera en träplanka över. På plankan kan du sedan ställa tavlor. De olika nivåerna skapar en dynamik och möjlighet till varierad placering. Kombinera uppsatta och stående tavlor. Ovanpå en byrå kan tavlorna lutas mot väggen och andra sitta på väggen ovanför. Tillsammans med personliga prydnadssaker bygger du enkelt ett vackert stilleben.

 

Träplanka på högar av böcker. Illustration:Erika/Arty Swede

FASTA LISTER 

Tavellister över en hel vägg, som är målade i samma färg som väggen skapar illusionen av en tavelvägg. Fördelen är att motiv och föremål enkelt kan flyttas runt och bytas ut när du vill förnya. På samma sätt kan du spika upp klädnypor på samma avstånd från varandra över en vägg. I dem kan du hänga posters, urklipp, fotografier utan att rama in dem.

 

Tavellister och tavlor omlott på golvet. Illustration: Erika/Arty Swede

LYCKA TILL!

Klicka in och se hela vårt utbud av motiv och posters här!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information