10 mallar för tavelväggar

Möjligheterna är oändliga när det handlar om hur man kan arrangera sina tavlor och posters.
Här har vi skissat upp 10 olika förslag på tavelkombinationer som vi hoppas du får användning för eller kan inspireras av när du ska designa din personliga tavelvägg.

 

OBS! I varje bild anges måtten (höjd x bredd) för hela tavelväggen inklusive ett avstånd på 5 cm mellan tavlorna.

KLASSISKT PAR
Två bilder som hör ihop i färg eller stil känns alltid komplett. Låt två bilder förstärka varandra eller kontrastera.

 

TRIPTYK
Tre är alltid ett säkert kort i all typ av komposition. Med tavlor i samma storlek och ramar i samma färg håller tavelväggen ihop på ett stilrent sätt. Väljer du ett större motiv i mitten som flankeras av två mindre skapas också mer dynamik.

 

Se andra tavelväggar att inspireras av.

HORISONT­
Här utgår du ifrån en mitthorisont och placerar tavlorna ovanför och nedanför linjen. Eftersom horisonten skapar en harmoni, kan du vara friare i placeringen av postrarna.

 

RAK KANT
Låt motiven vila i rak nederkant eller hänga i en rak överkant så att ögat har något att förhålla sig till när det söker balans bland alla tavlor.

Se andra tavelväggar att inspireras av.

STÅENDE
Väljer du att placera dina tavlor stående på en byrå, ett skåp eller på golvet så låt de mest framträdande, vanligtvis det större motivet, stå i bakkant och de mindre omlott framför. Snyggt är även att kombinera stående som lutar med uppsatta tavlor.

 

SYMMETRI
I denna tavelvägg om fyra motiv är ramarna symmetriskt placerade på vardera sida om en rak vertikal linje, där både över och underkant får linjera. Detta collage passar bra för en stående vägg.

Se andra tavelväggar att inspireras av.

VINDSNURRA
Här utgår du ifrån tre lika stora motiv och placerar dem i varsin riktning utifrån mitten. De mindre motiven placeras därefter runtomkring.

 

LITEN TAVELVÄGG
Här används två storlekar på tavlorna och denna kombination lämpar sig bra till något mindre väggar. Utrymmet i nedre högra hörnet passar fint för en möbel, eller en piedestal med tex en blomma.

Se andra tavelväggar att inspireras av.

STOR TAVELVÄGG (Liggande)
En stor vägg där tavlorna kan få utrymme på bredden, lämpar sig denna mall för. Tex över ett matsalsbord, i en hall eller över en soffa.

 

STOR TAVELVÄGG
Denna kombination utgår från tre större tavlor och fyra mindre. De tre stora placeras som en vindsnurra, dvs att de pekar åt tre håll och de mindre tavlorna balanserar upp för de större.

 

LYCKA TILL!

Se andra tavelväggar att inspireras av.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information